2017 m. rugpjūčio 11 d., penktadienis

Tip corner → Blogger → Viskas nuo pradžių iki galo #1

Sveikos, brangiosios skaitytojos!
Pristatau Jums dar viena šio blog'o skiltį - Tip corner

Šiame kampelyje kas dvi savaites bus paskelbiami pamokomi įrašai, kur galbūt galėsite rasti atsakymus į savo klausimus ir galbūt papildyti savo gražias galveles nauja informacija.
Tikiuosi pradedančioms žaisti MA šie įrašai bus naudingi 😉.
O pačiam pirmam mūsų sugrįžusiame ir atnaujintame blog'o patarimų įrašui parinkau visoms aktualią temą, tai  ,,Blogger“ programa per kurią ir yra kuriami daugelis MA esančių blog'ų.
Prieš pradedant norėčiau pradedančioms ir naujokėms, arba toms kurios mėgsta skaityti, padaryti veiksmus kurie yra aprašomi iki 5 punkto. Tada galėsite stebėti Jums patinkančius blog'us ir  paspaudę ,,Skaitinių sąrašas“ galėsite matyti naujus įrašus kuriuos jūsų sekami blog'ai yra paskelbę. 
  1. Pats pirmas žingsnis kaip visuose kituose puslapiuose yra paspausti prisijungimo mygtuką ir vėliau įvesti savo „Google“ duomenys, el.paštą ir tokį patį slaptažodį kaip ir Gmail'e. Sekantis žingsnis bus pasirinkti profilį. Jeigu pasirinksite „Google+“ profilį tai Jūsų „Blogger“ profilis bus toks pat kaip ir jūsų „Google“ profilis, ir jeigu Jūs įvedėte el.paštą kuriame yra Jūsų tikrasis vardas ir pavardė ir nenorite šių duomenų viešinti, tada galite pasirinkti ribotą ,,Blogger“ profilį ir sukurti profilį pagal Jūsų lėlės vardą, tai yra sukurti slapyvardį.(Jeigu pasirinkote ribotą ,,Blogger“ profilį prieikite prie 4 punkto😇.)
  2. Toliau jeigu pasirinkote Google+ Jums tik reikės patvirtinti Jūsų asmeninius duomenys. Pasirinkdami Google+ profilį, Jūs savo Google profilį (YouTube, Gmail...) sujungiate su „Blogger“, tai reiškia, kad jeigu pakeisite informacija viename padarysite pakeitimus ir kituose. 

  3. Trečias žingsnis yra jūsų profilio nuotrauką, jeigu pasirinkote „Google+“ profilį ir jeigu Jums patinka Jūsų esama „Google“ nuotrauka galite tiesiog praleisti šį žingsnį. Jeigu pakeisite šią nuotrauką, taip pat kaip ir su duomenimis, pakeista nuotrauka pasikeis ir kituose „Google“ teikiamose paslaugose.
  4. Jeigu Jus viskas tenkina Jūsų profilyje ir nenorite padaryti jokių naujų pakeitimų tuomet tęskite registraciją ,,Blogger“. Tuo metu pasirinkdami ribotą ,,Blogger“ profilį Jums tik reikės įrašyti vardą, kurį žmonės ir matys Jūsų blog'e. 

  5. Kai jau sukūrėte profilį, Jus patenkate į ,,Blogger“ programą, ir jeigu esate pasiruošę kurti naują tinklaraštį spauskite mygtuką ,,Naujas tinklaraštis...“ ir šiame įraše pereikite prie 6 punkto😇.
  6. Paspaudę mygtuką ,,Naujas tinklaraštis...“ Jums pasirodo lentelė, kuri prašo įrašyti pavadinimą, adresą ir pasirinkti temą. Viską ką įrašėte į šią lentelę vėliau galėsite pakeisti. Spauskite ,,Sukurti tinklaraštį!“, paskaitykite kas rašoma skliaustuose ir pereikite prie 7 punkto 😇.      (Sužinoti kur keisti pavadinimą, adresą ir temą sužinosite kitame įraše po 2 savaičių😉)
  7.  Tinklaraštis sukurtas! Jums atsivėrė daug daugiau visokių funkcijų (turiu omeny kairia stulpelį 😅), kurios padeda ir lengvina blog'o rašymą, tad apie tai ir pakalbėsime šiame ir kituose punktuose 😉. Pati pirma ir pagrindinė paslauga (vadinkime tai taip 😇) yra pranešimai, čia matysite ir galėsite rašyti visus savo įrašus. Kad galėtumėte pradėti rašyti įrašą reikia spausti mygtuką ,,Naujas įrašas“, atsivers baltas lapas kuriame ir galėsite rašyti. (Kitas įrašas kuris išeis po 4 savaičių, kai šis įrašas pasirodys, bus kaip tik apie visas ikonėlės matomas virš to balto lapo ir apie nustatymus esančius dešinėje pusėje 😉). Bet prieš pradedant rašyti reikia sutvarkyti kitus reikalus, pavyzdžiui: dizainą ir išdėstymą. (Ką galite sužinoti po 2 savaičių, kitame įraše 😇).
  8. Kai jau viskas bus sutvarkyta, būsite išmokę apie ,,Blogger“ viską (Ką galite padaryti skaitydami apačioje esančius punktus ir artėjančius įrašus 😉), galėsite paspausti tą mygtuką ir pradėti rašyti. Parašę ir jau pasirengę viešinti tą įrašą spauskite mygtuką  ,,Paskelbti“. Jeigu nebaigėte rašyti ir nenorite skelbti, tiesiog paspauskite mygtuką  ,,Išsaugoti“, tada įrašas liks juodraštyje.
  9. Paspaudę ant pirmo mygtuko pažymėto raudonai, galėsite pamatyti Jūsų blog'ų sąrašą. Paspaudė antrą mygtuką pažymėtą raudonai, galėsite kurti naują blog'ą ir vėl prieš Jūsų akis atsivers ta lentelė kurią matėte 6 punkte 😉.
  10. Antra paslauga yra statistika kuri leidžia Jums matyti peržvalgoje visus kitus tris kriterijus kartu paėmus. Bet jeigu norite matyti daugiau informacijos apie kiekvieną iš jų spauskite ant jų pavadinimo. Pranešimuose galėsite matyti kiekvieno Jūsų paskelbto įrašo ir puslapio peržiūrų skaičių. Srauto šaltinių puslapyje galėsite matyti iš kokių svetainių panelės įeina į Jūsų blog'ą (Pavyzdžiui iš Facebook ar MA). Auditorijoje sužinosite iš kokios šalies yra jūsų skaitytojos, kokia naršykle ar operacine sistema jos naudojasi.
  11. Komentarų skiltyje visada matysite naujausius panelių komentarus, pastaruoju metu paliktus Jūsų blog'e. Tad pro Jūsų akis nepraslys joks komentaras 😊.
  12. Pati nenaudingiausia funkcija MA rašytojoms „Blogger“ programoje yra pajamos. Viena iš svarbiausių priežasčių yra ta, kad niekas iš MA rašytojų ja nesinaudoja ir jokio skelbimo MA blog'uose Jus nepamatysite. Antra priežastis yra ta, kad niekas iš rašymo nenori pasipelnyti, nes didžiausia dalis MA rašytojų rašo savo ir Jūsų malonumui.
  13. Dar viena nenaudinga funkcija yra Kampanijos. Šį paslauga yra mokama ir skelbimą apie Jūsų blog'ą matys ne tik „Superpanelę“ žaidžiančios panelės, bet ir žmonės kurie nežino kas ta „Superpanelė“ yra.
  14. Viena iš svarbiausių funkcijų  ,,Blogger“ yra puslapiai. Viskas taip pat kaip ir su įrašais (Ką skaitėte 7 ir 8 punktuose).
  15.  Bet, kad puslapiai būtų matomi Jūsų blog'e reikia nueiti į išdėstymą ir pridėti programėlę ,,Puslapiai“ ir toje programėlėje pažymėti tuos puslapius, kuriuos Jūs norite, kad jūsų blog'e matytų. Taip pat iš dešinės pusės galite keisti išdėstymo tvarką, perkelti puslapius, tad tokia tvarka (nuo apačios iki galo) bus rodoma Jūsų blog'e (nuo kairės iki dešinės). Taip pat kaip ir įrašuose jus galite stebėti komentarų ir peržiūrų kiekį kuris yra rodomos dešinėje pusėje nuo įrašo pavadinimo. 

16.  Šis punktas yra paskutinis šiame įraše. Šio įrašo antrojoje dalyje (Kuris bus po 2 savaičių), galėsite sužinoti daugiau apie ,,Tema“ ir ,,Nuostatas“)
Išdėstymas įvairiose temose skirtingai atrodo, todėl negaliu Jums išsamiau aprašyti kiekvieną iš visų ,,Blogger“ esamų temų (O jų net 12 ! 😮).
Visas išdėstymas susideda iš įvairiausių programėlių kurios atlieka skirtingus vaidmenis ,,Blogger“ programoje, manau nėra nieko sunkaus juose susigaudyti (Bet jeigu turite kokiu nors klausimų susijusių su išdėstymu ar programėlėmis būtinai užduokite komentaruose apačioje😉).
Tad šio punkto pabaigoje trumpa pamokėlė kaip pakeisti pelės žymeklį Jūsų blog'e.
Šį programėle yra svarbi ,,Blogger“ programoje tuo, kad per ją galime pakeisti mūsų blog'e pelės išvaizdą. (Rasti įvairias siūlomas išvaizdas galite paspaudus čia ). Jums tik reikia nueiti į tinklapį (Kuri rasite paspaudę ant nuorodos 😅) išrinkti Jums patinkantį pelės žymeklį, nukopijuoti nuorodą (Kuri antrame paveikslėlyje yra pažymėta raudonai 😇) ir įdėti į programėlę, išsaugoti ir jūsų pelės žymeklis pakeistas. (Už šią pamokėlę dėkoju Lorencijai 😙)
Ačiū kad skaitėte, tikiuosi Jums ši informacija pravers pradėjus kurti ir rašyti Jūsų blog'ą. Jeigu Jums patiko mūsų blog'as ir jau padarėte žingsnius iki 5 punkto,
paspauskite šį mygtuką→
Ir skaitinių sąraše visada pasirodant naujam mūsų įrašui gausite pranešimą 😉.
Iki susitikimo po dviejų savaičių 😍! 


                                                                                                                                                                         

3 komentarai:

  1. Džiaugiuosi, kad atradau jūsų bloga, nes ji yra NUOSTABUS ! Ir ačiū už šį įrašą, sužinojau daug naudingos informacijos, kuri tikrai man pravers kuriant savo bloga. Ačiū už tai ir lauksiu nauju įrašu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš džiaugiuosi, kad Jums patiko šis įrašas ir kai kuo galėjau pagelbėti.

      Panaikinti
  2. Laba diena jums, čia yra greita, tik tuo atveju, jei jums labai reikalingas patikimas burtų ratukas, kuris padėtų atgaivinti jūsų subyrėjusius santykius, yra tikrai universalus, atjaučiantis ir patikimas, kai kalbama apie burtus. „Egwali“ rašybos namai yra tinkamas pasirinkimas jums. Susisiekite ir paaiškinkite jam, ir aš galiu jus patikinti, kad visa kita bus visiška magija, mano meilės gyvenimas buvo ties žlugimo riba, kol įsakiau meilės kerams, kol buvo tinkamai laikomasi visų numatytų procedūrų, kad būtų užtikrinta, jog tai puikiai veikia. Šiandien esu gyvas liudininkas, kad daktaro Egwali burtų magija veikia be jokių pagrįstų abejonių, todėl aš naudoju visas terpes, norėdamas pranešti pasauliui apie šį puikų burtų daktarą, kuris sugrąžino ramybę ir vienybę mano namuose. Kalbėkis su juo šiandien ir jūsų emocinės nesėkmės bus visiškai išnaikintos.
    Pasiekite jį šiais kontaktais!

    „WhatsApp“: +2348122948392
    Kurjeris: dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti